Open Site Navigation

Følsom politikk

Det finnes utallige frigjøringskamper, minoriteter som kjemper for sine rettigheter. I den kampen ligger det mye følelser. De som står først i toget og skriker høyest er ofte de som selv har opplevd å miste rettighetene sine, de som har blitt diskriminert og de som selv blir påvirket av politikken de kjemper for. 

 

Mye politikk har blitt til følelser, og noen vil argumentere for at da mister vi den saklige debatten rundt temaet. Hvorfor tåler man ikke følelser i politikken? Vi må kunne tåle å høre hvorfor, hvorfor man ønsker politikk som ville endret noe for dem selv.

 

Hvis det ikke hadde vært for følelser i politikken ville mange av rettighetskampene vært tapt. Argumentasjonen er følelser, hvordan man føler seg når blir diskriminert og hvorfor man vil endre det.

 

Politikken må tåle følelser, vi trenger de for å skape endring. Vi må tåle å høre de grusomme historiene. Vi må tåle å høre hvorfor noen har det vondt. Vi må tåle å høre at vi er problemet. 

 

Politikk trenger følelser, sånn skaper vi endring. Følelser ødelegger ikke den saklige debatten, følelser gjør den mer saklig. Fordi følelser er noen ganger saken.

Aleksander Snarheim - Ansvarlig redaktør i Krenka

  • Hvit Instagram Ikon
  • Hvit Facebook Ikon