Open Site Navigation

Kapitalismen tar liv

Kapitalismen driter i om du har det bra med deg selv, så lenge de tjener penger. Markedskreftene i dag er enormt sterke, trender kommer og går i absolutt alle former, til og med hvordan kroppen din skal se ut og være. 

 

Hvis vi alle hadde hatt et ideal som vi strevde mot som aldri endret seg hadde ikke kapitalismen tjent så mye i skjønnhetsindustrien lenger. Trendene endrer seg hele tiden og du får nye mål å strebe mot hele tiden. Sånn kan kapitalismen fortsette å hente profitt fra deg, at du vil bli som en person blir en gullgruve.

 

Ved å kontinuerlig endre skjønnhetsidealet bruker vi forbrukerer mer penger på å endre oss, det er bra for kapitalismen, men hvordan føler vi oss? Hele 50 000 kvinner i aldersgruppen 15-44 har spiseforstyrrelser, den største dødsårsaken blant unge er selvmord og depresjon er den vanligste lidelsen hos unge i hele Europa. Alt dette kommer ikke kun fra skjønnhetsidealet, men mye av presset skjønnhetsidealet setter på oss forbrukere øker tallene i alle tre gruppene. 

 

Vi kommer aldri til å bli kvitt spiseforstyrrelser, selvmord eller depresjon hvis vi ikke kvitter oss med presset og jaget etter skjønnhetsidealet. Det skjønnhetsidealet som eksisterer i dagens samfunn er skapt av kapitalismen for at vi forbrukere skal føle oss dårlig og bruke penger for å se bedre ut, og det tar liv. Vi må ta et oppgjør med hvordan samfunnsstrukturen vi lever i skaper et umenneskelig press på utseende og ødelegger liv.

Aleksander Snarheim - Ansvarlig redaktør i Krenka

  • Hvit Instagram Ikon
  • Hvit Facebook Ikon